30 de gener 2011

Altres activitats d'Antoni Verdaguer

Com a periodista, guionista o escriptor:

Es guionista en solitari o co-guionista de la majoria dels seus treballs en cinema i audiovisuals i ha estat co-guionista de pel·lícules d’altres directors com “Rateta, rateta” de Francesc Bellmunt, o sèries d’animació de Josep Lluis Viciana, entre d’altres. Ha treballat com a guionista amb Jaume Cabré, Jaume Fuster, Vicenç Villatoro, Ferran Torrent, Carme Riera, Jordi Sierra i Fabra, Piti Español, Maria Antònia Oliver, Emili Teixidor, Agustí Alcoverro...

Durant els anys d’activitat cine-clubística, va exercir el periodisme i la crítica cinematogràfica, no tan sols amb els articles o entrevistes en els dossiers setmanals del Cine-Club, sinó a mitjans de comunicació com “Ràdio Terrassa”, “Diari de Terrassa”, la revista mensual “Al vent” o  “El correo catalàn”.

És autor també dels llibres “Tu si que tens una bona pel·lícula” (2001) un anecdotari de 25 anys de rodatges (no publicat) i de “Raval literari” (2006) un llibre de cites literàries, vinculat amb el seu llargmetratge situat al barri del Raval barceloní.
En el camp de la docència:

De 1979 a 1981 classes pràctiques d’iniciació al cinema a l’escola privada Montcau-La Mola de Matadepera. A la mateixa època i fins el 1985 a diverses escoles de Terrassa amb “Pedagogia de l’espectacle” (Omnium Cultural).

Ha impartit classes, cursos o seminaris a escoles de cinema i audiovisuals com l’ESCAC –  anteriorment Centre Calassanz -, l’Institut de Formació Professional Vergé de la Mercè o la privada Micro Obert, i d’interpretació davant la càmera a l’Escola d’Actors de Barcelona.

També post-graus o masters a l’Universitat Rovira i Virgili – de guió, amb Jaume Fuster -, a la Facultat Blanquerna de l’Universitat Ramon Llull – de direcció d’actors, així com nombrosos col·loquis o conferències en centres cívics i docents sobre els seus treballs o sobre cinema en general. També imparteix un curs de 8 sessions d’iniciació al llenguatge del cinema, titulat “Com es fa una pel·lícula?”, creat per ell mateix per iniciativa de la Societat Municipal de Comunicació i la Ciutat de l’Audiovisual de Terrassa.